Zo maak je je goede voornemens waar

Gezonder eten, meer bewegen en iets goeds doen voor anderen. Het zijn goede voornemens die op veel lijstjes staan. Maar hoe maak je die voornemens waar? Onze winkeliers hebben alvast een paar handige tips voor je.

Gezondste versie van jezelf

Ga dit jaar voor de gezondste versie van jezelf! Afgelopen jaar hebben we allemaal gemerkt hoe belangrijk een gezond lichaam is. Natuurlijk kun je nooit helemaal voorkomen dat je ziek wordt, maar een gezonde levensstijl is al een goed begin. Maar ja, waar begin je dan?

Voedingssupplementen

Soms kan ons lichaam wel een steuntje in de rug gebruiken. Voedingssupplementen zijn een goede aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. Bij onder andere Holland & Barrett en Etos hebben ze een ruim assortiment vitamines en supplementen op het gebied van gezondheid, sport, voeding en beauty. Inclusief veel vegan alternatieven! In de winkel adviseren ze je op een veilige manier over welke aanvulling bij jouw levensstijl past!

Hoe houd je het vol?

Gezond eten, we weten echt wel hoe belangrijk het is. Maar hou het maar eens vol! Want dat snoepen is natuurlijk veel te lekker. Probeer in 2021 een aantal simpele afwisselingen te maken in je eetpatroon. Elke stap telt!

Vlees noch vis

Kies wat vaker voor recepten zonder vlees of vis. Tegenwoordig heb je opties die zelfs de grootste meatlovers lekker vinden. Minder vlees eten is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook nog eens voor het milieu. Win win! Als je toch vlees of vis eet, probeer dan in ieder geval een product te kopen waarbij de dieren een fijn leven hebben gehad. Voor dit laatste vraag je advies bij onder andere Slagerij Christiaanse of Henk Kraan Visspecialiteiten.

100% pindakaas

Ontbijt je elke ochtend met een broodje chocopasta? Probeer deze doordeweeks te wisselen met een broodje met 100% pindakaas. Hierin zitten veel minder suikers en ongezouten noten. En pinda’s zijn ook nog eens goed voor je hart en bloedvaten. Bij De Nootzaak van Genieten hebben ze heerlijke zelfgemaakte 100% pindakaas.

Water met een smaakje

Gek op vruchtensap? Ruil het eens voor water met bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel. Zo heb je toch een lekker smaakje en kun je de rest van het fruit lekker opeten. Goed voor de vitamientjes! Bij Middendorp Groente en Fruit geven ze je graag nog veel meer tips boordevol vitamines.